„Средата на Средната земя“ събра хиляди фенове

"Хобит: Неочаквано пътешествие” с премиерна прожекция в Нова Зеландия.

28.11.2012 | 14:23
„Средата на Средната земя“ събра хиляди фенове

Огромни тълпи се събраха в центъра на Уелингтън за световната премиера на "Хобит: Неочаквано пътешествие” – първият филм от новата трилогия на Питър Джаксън, предадоха световните агенции.

За премиерата в кино "Ембаси" в новозеландската столица, прекръстена за събитието в „Средата на Средната земя“, пристигнаха режисьорът и звездите на филма - Кейт Бланшет, Илайджа Ууд, Мартин Фрийман. Хиляди фенове, облечени като герои от сагата "Властелинът на пръстените", се събраха около киното. Мнозина чакаха още от предишната вечер, за да си осигурят места край дългия 500 метра червен килим.

Преди прожекцията Питър Джаксън призна, че е притеснен как ще бъде приет филмът.

"Нищо не е идеално и не може да бъде. Би било грешка да кажем, че спираме, защото сме създали идеалния филм", каза носителят на награда "Оскар" пред радио Нова Зеландия. Той не скри, че до последно е правил промени.

Градският съвет на Уелингтън подготвяше премиерата на филма от месеци, като вложи в нея 820 000 щатски долара с надеждата тя и филмът да се отразят благоприятно на туризма.

Създаването на трите филма от трилогията струва 500 милиона долара. Вторият от тях ще излезе през декември 2013, а третият - през юли 2014.