Мъж почина след схватка с охраната на Wal-Mart

Служители го заподозряли в кражбата на стоки от магазина.

26.11.2012 | 15:57
Мъж почина след схватка с охраната на Wal-Mart

Мъж, заподозрян в кражбата на две DVD устройства от магазин н американската търговска верига Wal-Mart, почина след  разпра с охраната. Това сочи доклад на полицията, разпространен от американската телевизия WSB-TV Channel 2.

Предполагаемият крадец е напуснал магазина в Литония, щата Джорджия в 1.30 сутрина в неделя. Той е бил догонен от двама служители и един охранител. Когато полицаите пристигнали, те намерили мъжа да лежи на паркинга, притиснат на земята от тримата. След като жертвата не оказала никаква съпротива при поставянето на белезници, те забелязали, че е напълно неконтактен и има кръвоизливи от устата и носа.

Мъжът, чиято самоличност се пази в тайна, веднага е откаран в болница, където лекарите констатирали смъртта.

Официално, причината за смъртта все още не е обявена, но според предварителното разследване тя е настъпила вследствие на задушаваща хватка от служителя на охраната.

Говорителката на Wal-Mart, Дайана Джий, заяви че това е „наистина тъжна ситуация“ и веригата ще направи всичко, за да помогне на полицията в разследването на инцидента. В изявлението й се казва още, че двамата служители на магазина са временно отстранени от работа, а охранителят е уволнен.