Британски полицаи нападнаха погрешка сляп старец

Колин Фармър бил повален на земята с електрошоков пистолет, след като униформените сбъркали белия му бастун със самурайски меч.

18.10.2012 | 13:03
Британски полицаи нападнаха погрешка сляп старец

Невинен сляп мъж е нападнат гърба с 50 000-волтов електрошоков пистолет, след като полицията във Великобритания сбъркала белия му бастун със самурайски меч. Атаката дошла изневиделица в петък вечерта, когато патрули получили сигнал за човек, който се разхожда с опасното оръжие, предаде BBC.

61-годишният британец си помислил, че го нападат хулигани с намерението да го оберат. Колин Фармър, който има два удара, причинени от стрес, разказва, че след като хилядите волтове електричество започнали да преминават през тялото му, изпуснал бастуна си и се строполил на земята.

От полицията в Ланкашър вече се извинили на пострадалия възрастен мъж за „травматизиращото изживяване”, но отказали да отстранят униформения служител, който използва електрошоковия пистолет. Случаят се разследва от независима комисия, Пострадалият британец също смята да търси правата си в съда.

27-годишният младеж, който всъщност се разхождал със самурайския меч по улиците, бил арестуван по-късно, посочват органите на реда.