Депутат извади пистолет в ТВ-шоу

Йорданският политик Шоуабка не изтърпя обвинението, че е агент на "Мосад".

09.07.2012 | 18:51
Депутат извади пистолет в ТВ-шоу

И най-скандалните български сутрешни блокове не могат да мечтаят за емоциите, които разпали телевизионно шоу в Йордания. Депутатът от местния парламент Мохамед Шоуабка до такава степен се вбеси от опонента си Мансур Саиф ал-Дин Мурад, че първо го замери с обувката си, а после извади пистолет срещу него за ужас на водещия. Сега Шоуабка вероятно ще бъде обвинен в опит за предумишлено убийство.

Двамата гости бяха поканени в студиото, за да обсъдят отношението на Йордания към събитията в съседна Сирия. Шоуабка обвини опонента си, че е платен агент на режима на Башар Асад в Сирия. В отговор Мурад го нарече израелски шпионин и служител на "Мосад". "Ти си измамник!", изкрещя Шоуабка и пристъпи към действие. Мурад обаче с ловко движение се скри зад бюрото и избегна хвърлената по него обувка. После депутатът извади пистолет от кобура на колана си и го насочи срещу политическия си противник.

По-късно охладилият емоциите Шоуабка обясни, че Мурад нарекъл колегите му в парламента "корумпирани паразити" и обидил лично баща му.

Видеоклипът с най-горещите моменти от шоуто бе изгледан над 200 000 пъти само за първите няколко часа в YouTube. Можете да го видите тук.