Black Sabbath се завръщат

Легендарната група се събира в оригиналната си формация, с Ози Озбърн като вокал, за да запише нов албум.

12.11.2011 | 09:43
Black Sabbath се завръщат

Легендите на хард-рока Black Sabbath обявиха, че се събират отново в оригиналния си състав след над три десетилетия пауза и ще запишат нов студиен албум. Той трябва да бъде готов идната година, след което групата ще тръгне на околосветско турне.

Четиримата основатели на групата - вокалистът Ози Озбърн, китаристът Тони Айоми, басистът Гийзър Бътлър и барабанистът Бил Уорд - се събраха за официалното съобщение в същия холивудски клуб, в който направиха първия си калифорнийски концерт през 1970.

И четиримата вече са прехвърлили 60 години, но според главния редактор на уважаваното списание Kerrang! Джеймс Макмеън това няма да е просто поредното събиране на банда старчета, закъсали за пари. “Почитателите на хардрока и метъла са може би най-циничните хора на света. Но завръщането на Sabbath - не вярвам да се намери някой, който да каже, че това е лоша идея. Различното е, че те ще правят нов албум, а това е наистина вълнуващо”. Макмеън добавя, че Black Sabbath са “Beatles на тежката музика. Всичко започва от тях".

Последният албум, записан от оригиналната формация, бе Never Say Die, още през 1978. От създаването си през 1968 до днес Black Sabbath има над 70 милиона продадени албума по цял свят.