Разменени деца се намериха 12 години по-късно

Грешката изплувала, след като единият баща отказал да плаща издръжка за дъщеря, която не прилича на него.

25.10.2011 | 16:19
Разменени деца се намериха 12 години по-късно

Разменени при раждането деца бяха открити по случайност 12 години по-късно в Копейск. Момичетата се родили през 1999 г. с 15 минути разлика едно от друго, а сестрите в отделението по невнимание объркали табелките с имената на родителите.
Грешката се разкрила случайно, когато бившият съпруг на Юлия Беляева, една от майките, отказал да плаща издръжка, понеже дъщеря му Ирина изобщо не приличала на него. За негово удивление обаче ДНК-тестът показал, че не само той, но и съпругата му не са родители на детето.
Беляева си спомнила, че в родилното била заедно с още една жена, и започнала да я издирва. Тя направила копие от ДНК тестовете и отишла при прокурор, където подала оплакване, че в болницата й е дадено чуждо дете. Полицията открила истинската й дъщеря, която живеела само на няколко километра разстояние.
При срещата Юлия била поразена от приликата на биологичната й дъщеря Аня с нея и бившия й съпруг, както и тази на Ирина с нейните биологични родители. Шокът бил още по-голям за двете деца. Сега те твърдят, че са доволни от разкриването на истината, но нито едно от тях не желае да се раздели с родителите, с които е израснало.
В момента двете семейства се опитват да се сближат и по някакъв начин да намерят решение на ситуацията. Междувременно съдят болницата, направила безумната грешка, за обезщетение от 160 000 долара.