Луксозното такси - лимузина

Между 500 и 800 лв. излиза наемът на лимузина за 5 часа в България.

21.10.2011 | 08:58
Луксозното такси - лимузина

През последните две години компаниите, предлагащи услугата „Rent a car”, са намалели двойно, съобщиха от браншовата организация. Услугата е активно търсена основно от страна на чужденците в България.  Междувременно се засилва тенденцията - дори и на голям празник като сватбата, хората да не наемат големите и тежки лимузини, а да заемат автомобили от приятели или дори да ползват  личните си такива. 
Нагласата към лимузината в чужбина е като към луксозно такси, което може да се наеме по всяко време.
Между 500 и 800 лв. излиза наемът на лимузина за 5 часа в България. Цената може да бъде определена и според изминатите километри.
Сред основните проблеми при наемането на луксозното возило е изборът на маршрут, по който да се мине и препятствията пред паркирането. Много дестинации остават блокирани, тъй като често поради големите размери на автомобила, шофьорът няма как да завие или паркира. Компаниите за отдаване на коли под наем предлагат и по- практични модели автомобили за съответната градска среда.
За последните две години с около 40 на сто се е понижил броят на фирмите за отдаване на коли под наем. Намаляването на броя на компаниите, опериращи на този пазар, е сред причините браншът да отчете ръст между 20% и 30 % за тази година.