Панаирът на играчките Time to Play в Ню Йорк

Най-новите играчки ще бъдат представени на панаира в Ню Йорк.

04.10.2011 | 12:02
Панаирът на играчките Time to Play в Ню Йорк

Индустрията на играчките работи с пълна сила 2 месеца преди Коледа. Финансовата криза се е отразила и тук. Една от тенденциите в новите продукти е ценовото разнообразие. Производителите се стремят да обхванат всякакви клиенти – с големи и по-скромни възможности.
Повечето родители искат да си вземат своите iPad от децата, защото това е играчка за възрастни. Производителите обърнаха внимание на това и поднесоха повече съдържание в забавна форма - в Ню Йорк обаче става дума за софтуер.
Activision показа новата си платформа за видеоигри SkyLanders Spyro Adventure, която спечели награда на панаира за семейна игра. Таблетите на Apple – за деца и възрастни, са включени с списъка на най-желаните подаръци за Коледа, съставен от организаторите на изложението Time to Play.
За порасналите, които все още искат да си разменят играчките, Disney добави нещо от себе си в iPad със своя Appmates, който ще се продава за 10 долара. Тази игра позволява да караш количка по лъскавата повърхност на дисплея, дори можеш да оставиш следи. За щастие, само виртуални. Директорът на Електронни играчки на Disney, Съни Лоридсън казва, че са търсили масова играчка - и за големи, и за малки.
Другият важен момента, на който посетителите на панаира трябва да обърнат внимание, е цената. Достъпните подаръци включват Spinmasters Redakai, 3D пъзела на Mega Brands и играчките на iStar, които показаха, че е възможно да се намери подарък за 10 долара, възможност от ключово значение за сегашното състояние на глобалната икономика.
Много семейства са под финансов натиск, което ще изостри вниманието по време на избора на подаръци. Но те не са уникален сегмент на пазара - там има за всички. Главният редактор на сайта на организаторите, Timetoplay.com, Джим Силвър, е убеден, че панаирът показва всичко най-ново: "Има по-ниски ценови нива и по-високи. Дори и семейства с нисък доход могат да си позволят модна играчка,"коментира Силвър.
Разбира се, никой няма да забрави класическите играчки като музикални инструменти и кукли и дори новите издания на лего.