Лейди Гага откри дефилето на „Тиери Мюглер“ в Париж

Подобно на поп звездата, и шоуто на Мюглер беше наситено с голяма доза драматизъм, като внезапни паузи по време на дефилето.

29.09.2011 | 14:27
Лейди Гага откри дефилето на „Тиери Мюглер“ в Париж

Френската модна къща „Тиери Мюглер“ представи своята нова колекция на Парижката седмица на модата, като началото беше повече от провокативно – самата Лейди Гага предупреди зрителите да внимават с отношението си към марката. Появата на певицата със скандално поведение може да бъде обяснено с факта, че нейният добър приятел и стилист Никола Формичети е креативен директор на Мюглер.
Самата Лейди Гага не присъства на дефилето на Тиери Мюгер в Париж, но театралното й послание, в което певицата беше с видимо уголемени предни зъби, определено привлече вниманието на публиката. Подобно на поп звездата, и шоуто на Мюглер беше наситено с голяма доза драматизъм, като внезапни паузи по време на дефилето.
Моделите са с асиметрични форми, които изглеждат дори като недоизрязани и недовършени – пресъздавайки идеята на Никола Формичети, че нещата добиват форма в движение. Пашкуловидните форми пък са препратка към метаморфозата. Дизайнерът, заедно със своя колега Себастиан Пейн, избраха материи като обработена телешка кожа и неопрен, обикновено използван за дъждобрани, но опънат по тялото се получава ефект за втора кожа. Формичети е почерпил вдъхновение от филмите „Дюн“ и „Забриски Пойнт“, което се вижда и от избора му на цветове – бяло, пепеливо, а в края на шоуто - и драматично черно.