Хакери атакували компанията за военни технологии Mitsubishi Heavy

Министерството на отбраната в Токио опроверга съобщенията за откраднати данни за военни технологии.

20.09.2011 | 13:57
Хакери атакували компанията за военни технологии Mitsubishi Heavy

Японска компания, работеща в областта на военните технологии, е станала обект на хакерска атака.
Кибератаката срещу най-големия военен контактор Mitsubishi Heavy е станала през август, потвърдиха компанията. Министърът на отбраната Ясуо Ичикава съобщи, че няма изтичане на важна информация. По –късно със същата информация излезе и главният секретар на правителството Осаму Фуджимура.
„Не можем да потвърдим изтичане на данни за продукти или технология- отбеляза Фуджимура. - Mitsubishi Heavy в момента проверява какво се е случило и след като открие проблема, ние ще вземем решение“.
Разследване, направено от компания за компютърна сигурност разкри, че са били направени 14 връзки със сайтове в чужбина, сред които 20 сървъра в Китай, Хонконг, Съединените щати и Индия, съобщи японският вестник "Йомиури“.
 „Планираме да засилим сътрудничеството с държавните агенции и специализираните компании, за да предотвратим бъдещи атаки,“ отбеляза Осаму Фуджимура.
От Mitsubishi Heavy съобщиха, че не очакват щетите след атаката да бъдат големи. Информацията причини по- сериозно отражение върху акциите на производителя на тежко машиностроене, който участва и в разработването на американския балистичен щит. Ценните книжа се понижиха  в рамките на борсовата търговия във вторник.