Новата Nokia 3310 - с класически дизайн, но с цветен екран

Корпусът на устройството ще стане по-лек и тънък

24.02.2017 | 14:00 Редактор: Луиза Божинова
Новата Nokia 3310 - с класически дизайн, но с цветен екран

Обновеният модел на "легендарната“ според мнозина Nokia 3310 ще съхрани класическия си дизайн, но ще разполага с цветен екран. Това пише американският технологичен сайт Mashable, позовавайки се на източници на китайския портал Vtech.

По негова информация ще има и промени в корпуса на устройството, който ще стане по-лек и тънък. Той ще бъде достъпен в редица цветове, като червено, зелено и жълто. Екранът също ще стане по-широк, а клавишите на телефона ще увеличат броя си в сравнение с базисния модел, но разположението им върху панела ще остане идентично със старата версия.

Ще бъде въведено и едно немислимо за класическата Nokia 3310 нововъведение – достъп до интернет. Сърфирането в глобалната мрежа обаче няма да бъде на нивото на възможностите на съвременните смартфони, като ще има ограничения във възможностите да бъдат посещавани определени страници.

"Телефонът няма да е толкова "глупав“ като по-рано. В него ще има допълнителни функции като ограничен достъп до интернет, както и други възможности. Въпреки това той няма как да бъде пълноценен като смартфоните“, пише Mashable.

Очаква се Nokia да представи новия си стар модел на 26 февруари в Барселона по време на провеждания там Световен мобилен конгрес. Освен това на събитието ще бъдат представени и други нови модели като Nokia 3, Nokia 5 и Nokia 6.

Финландската компания обяви новината за възраждането на класическия модел Nokia 3310, добил през годините легендарен статус заради издръжливостта на батерията и здравината си, на 17 февруари.

Очаква се Nokia 3310 да бъде пусната в продажба на цена от 59 евро. Другите нови модели на компанията - Nokia 3, Nokia 5 и Nokia 6 ще оперират на базата на информационната система Android.

Повече технологични новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.