Facebook пуска мобилно приложение за умни телевизори

Потребителите ще могат да скролват в своите списъци с новини и същевременно да гледат видеа в таймлайна си

15.02.2017 | 19:20 Редактор: Луиза Божинова
Facebook пуска мобилно приложение за умни телевизори

Facebook пуска мобилно приложение за умни телевизори, което ще помогне на потребителите на социалната мрежа да гледат видео на по-голям екран, предава Ройтерс.

Новото предложение ще се появи скоро в магазините за приложения за Apple TV, Samsung Smart TV и Amazon Fire TV, обяви компанията в публикация в блога си във вторник. В нея тя посочва още, че потребителите ще могат да скролват в своите списъци с новини и същевременно да гледат видеа в таймлайна си.

Освен това звукът се засилва и намалява, когато потребителят скролва видеата в списъка с новини. Видеата в нюзфийда преди се пускаха автоматично, но без звук, а потребителят трябваше да кликне на клипа, за да чуе звук.

Wall Street Journal писа миналия месец, че Facebook създава мобилно приложение от този род, което ще насочи компанията повече към излъчването на видео на живо и към видео рекламите.

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг разкри по време на обявяването на финансовите резултати на компанията миналия месец, че тя очаква да направи големи разходи през 2017 г. във връзка с наемането на още хора, както и за други цели, докато насочва инвестициите си все повече към видеото и другите си приоритетни области.

Миналата година социалната мрежа разшири предложенията си в сферата на видеото на живо посредством Facebook Live - потенциална заплаха за телевизиите.

Повече технологични новини четете на Investor.bg