Huawei подаде втори съдебен иск срещу Samsung

През май компанията заведе дело срещу конкурента си, търсейки компенсация за нелицензирана употреба на софтуер

08.07.2016 | 14:30 Редактор: Луиза Божинова
Huawei подаде втори съдебен иск срещу Samsung

Китайският производител на телекомуникационно оборудване и потребителска електроника Huawei Technolgies подаде съдебен иск във втори съд в Китай като част от делото, което води срещу конкурентния производител на смартфони Samsung Electronics, предава Ройтерс.

Говорителят на Quanzhou Intermediate People's Court заяви, че съдът е поел случая наскоро, но не разкри повече детайли за това какви нарушения е посочила Huawei.

През май компанията заведе дело срещу Samsung в САЩ и Китай, търсейки компенсация за нелицензирана употреба на четвърто поколение комуникационна клетъчна технология, операционни системи и софтуер в телефоните на Samsung.

Говорителят на Huawei заяви в четвъртък, че новият иск е подаден през юни и е по същия случай, който стартира през май. По думите ѝ природата на случая изисква Huawei да подава техническа информация пред две съдилища в родната си страна. Другият съд се намира в Шънджън.

Говорителят на Samsung заяви, че южнокорейската компания ще разгледа изцяло жалбата и ще предприеме необходимите действия, за да защити интересите си.

Патентното дело на Huawei показва обръщане на ролите в Китай, тъй като производителите на телефони в страната често биват обект на подобни дела. Миналата година Xiaomi беше принудена за кратко да спре продажбите на мобилни устройства в Индия след жалба за нарушаване на патент за телекомуникационно оборудване на Ericsson.

Повече технологични новини четете на Investor.bg