Netflix тръгна в 130 страни

Съобщението направи Рийд Хейстингс на CES 2016 в Лас Вегас

07.01.2016 | 01:05
Netflix тръгна в 130 страни

Netflix стартира стрийминг услугата си в нови 130 страни, сред които Индия, Нигерия, Сингапур и Турция, каза главният изпълнителен директор на компания Рийд Хейстингс на изложението за потребителска електроника CES 2016 в Лас Вегас на 6 януари.

По време на презентацията на CES 2016 Хейстингс каза, че услугата вече работи в Азербайджан, Виетнам, Индия, Нигерия, Полша, Русия, Саудитска Арабия, Сингапур, Южна Корея, Турция, Индонезия, 130 нови страни“. Така компанията постига целта си да се превърне в първата, предлагаща глобална онлайн телевизия.

„В момента ставате свидетели на раждането на глобалната ТВ мрежа“, каза Хейстингс в сряда.

Съдържанието за всички пазари ще бъде едно и също.

 

Още по темата

Азия

Добавянето азиатски страни като Индия е голяма стъпка за Netflix. Но Китай, най-многолюдната страна в света оставя празнина на картата на растежа на компанията. Тя вече присъства на 60 пазара, включително в повечето страни от Европа и Южна Америка.

Огромното и неочаквано разширение започна след като миналата година Netflix каза, че иска да бъде в 200 страни до края на 2016. Миналата година бе стартът в Европа, включително Франция, Германия и Испания.

На сцената на CES шефът на Netflix представи плановете за разширение на услугата ултра HD чрез пускане на HDC „по-късно през годината“.

 

 

Netflix ще бъде „водещият създател на 4К съдържание“ с оригиналните серии на компанията и филми, снимани предимно в 4К, каза още Хейстингс. Над хиляда инженери работят по подобряване на глобалното разпространение и качество на услугата.

Услугата има 66 млн. платени абонаменти в САЩ и 11 млн. на международните пазари /25 млн. с тестовите абонаменти/. Териториите извън САЩ носят най-голям растеж на компанията, която прогнозира още 11 млн. клиенти в чужбина.

Хейтсингс позиционира онлайн услугата он-деманд като по-евтина, по-модерна алтернатива на скъпите абонаменти за т-нар. линейна телевизия.

Американският закон не позволява на компанията да работи в редица страни, сред които Северна Корея, Сирия и Крим, каза Хейстингс.

Главният програмен директор Тед Сарандос каза на същото събитие, че компанията ще излъчи над 600 часа оригинално съдържание през 2016 за около 5 млрд. долара

 

Източна Европа

Онлайн услугата вече присъства в Румъния и цяла Източна Европа, включително Полша, Унгария, Чехия, България, Украйна и Русия. Компанията е основана през 1997.

Предлагат се три пакета – основен за 8 евро, стандартен за 10 евро и премиум за 12 евро с първи месец - безплатен.

Netflix ще се конкурира със съществуващите онлайн стрийминг услуги като voyo на CME.