Netflix в преговори за навлизане в Китай с Wasu

Netflix е в преговори с китайска медийна компания съобщава Bloomberg

15.05.2015 | 11:58
Netflix в преговори за навлизане в Китай с Wasu

Netflix е в преговори с китайска медийна компания и други евентуални партньори за навлизане на китайския пазар, са казали хора, запознати с въпроса, но незовани от Bloomberg.

Netflix е провел преговори с компании, сред които Wasu Media Holding, подкрепен от основателя на Alibaba Джак Ма за партньорство. Wasu работи с Alibaba Group по производството на set-top-box от 2013. Wasu има кабелна ТВ и широколентови мрежи в Ханджоу, където е базирана Alibaba.

Още по темата

Netflix иска да намери местен партньор, който да лицензира за съдържание за всички устройства, включително мобилни телефони, компютри и set-top-box. Китайската даържавна администрация за преса, публикации, радио, филми и телевизия даде интернет ТВ лицензи на седем компании, сред които и на Wasu. Главният директор съдържание Тед Сарандос каза на инвеститорската конференция на 13 май 2015, че Netflix възнамерява "да се опита да си представи как може да навлезе в Китай". Но добави, че компанията няма да влиза на този пазар без местен партньор-

Netflix ще се наложи да се справи с цензорните резулации в Китай, пише Telecompaper. От април 2015 нови епизоди от чуждестранни програми не могат да се излъчват в Китай преди края на сезона, съгласно съобщение на правителството. Епизодите трябва да бъдат предадени на цензорите за одобрение, а съдържание, което бъде счетено за насилствено, сексуално или обидно от управляващата комунистическа партия трябва да бъде изрязано, се казва в съобщенията.

Netflix е компания за видеострийм.

Ройтерс не е успял да открие Wasu Media за коментар.