Jaguar, някога собственост на кралица Елизабет II, се продаде за смайваща сума

Интериорът е създаден за комфорт и се състои от стилни седалки от бежова кожа

04.05.2024 | 20:30 Редактор: Деси Николова
Jaguar, някога собственост на кралица Елизабет II, се продаде за смайваща сума

Зашеметяващ Jaguar Daimler, някога собственост на кралица Елизабет II, се продаде за смайваща сума. Ефектният автомобил може да се похвали със странна функция на ръчната чанта, както и с редки контроли в стил Джеймс Бонд.

Продадена за £103 000 (около 120 000 евро), колата със сигурност е подходящ за кралски особи и дори е персонализирана от покойната кралица. Специална прибираща се табла, вградена в подлакътника между двете предни седалки, служи като перфектен държач за дамска чанта. Освен това има светлини за сигурност, управлявани от набор от контролни бутони като на Джеймс Бонд.

Интериорът е създаден за комфорт и се състои от стилни седалки от бежова кожа и изумруден килим. Луксозният комплект джанти е не само впечатляващ със своите специални характеристики, но е приятен за окото с елегантния си британски състезателен зелен цвят. Нейно Величество избира дървено покритие на сгъваемите маси за пикник и зелени шевове по тапицерията, за да съответстват на зелените постелки.

Превозното средство има автоматична скоростна кутия и V8 двигател, способен да достигне 240 км/ч,. За 23 години обаче е изминал изминал само 26 300 километра. Любимката на нацията, чийто смърт потопи британците в истинска скръб, притежава бижуто между 2001 и 2006 година. Автомобилът също е бил управляван от  съпруга принц Филип преди да бъде върнат на Jaguar  Daimler Heritage Trust през 2007 г.

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: БГНЕС