Huawei представи на пазара нов софтуер за интелигентно шофиране

Той ще осигури системи за самоуправление

24.04.2024 | 10:42 Редактор: Беатрис Младжова
Huawei представи на пазара нов софтуер за интелигентно шофиране

От Huawei представиха нов софтуерен бранд за интелигентно шофиране, което показва най-новия стремеж на китайската компания да се превърне в основен играч в индустрията за електромобили, предаде Ройтерс.

Новата марка Qiankun, символизираща комбинация от рая и планината Кунлун, планира да осигури системи за самоуправление, обхващащи шасито, аудио системата и седалката на водача, заяви по време на събитие главният изпълнителен директор на бизнеса Intelligent Automotive Solution (IAS) на Huawei Дзин Юджи.

"2024 г. ще бъде първата година за масова комерсиализация на интелигентното шофиране и общият брой автомобили по пътищата, оборудвани със системата за самостоятелно управление на Huawei, ще надхвърли 500 хил. до края на годината", коментира Дзин.

Той също така очаква до една година повече от 10 модела автомобили, които ползват системата Qiankun на Huawei, да излязат на пазара.

Huawei представи седем модела електромобили в партньорство с китайски автомобилни компании до този момент и те се продават добре, смята Дзин.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС