Екстрите на колата, за които си заслужава да платим

Някои от тях касаят безопасността ни

31.03.2024 | 22:40 Редактор: Вяра Димова
Екстрите на колата, за които си заслужава да платим

Когато дойде време да конфигурираме автомобил с допълнително оборудване, лесно се разсейваме. И избираме елементи, които няма да са ни полезни. Други пък трябва са бъдат оценени много високо, но често подценяваме. Често пък марките искат да плащаме два пъти за неща, които сме използвали "безплатно"  -  като Android Auto или двузонов климатик. Ето защо съставихме следния списък с необходими и напълно излишни екстри.

Полезните:

Градска и извънградска аварийна спирачна системаТова е един от основните елементи на оборудването, защото е наистина полезен и служи за избягване на злополуки. 

Детектор  за автомобил в "мъртва" зона. Друг задължителен елемент. Това също е оборудване за безопасност. Неговата функция е да засече дали има превозно средство в мъртвите ни зони.

LED, матрични или лазерни фарове. Третият основен елемент от този списък с оборудване също има много общо с безопасността и в същото време комфорта.

Отопление на седалките. Четвъртият допълнителен елемент са отопляемите седалки. Много е готино през зимата човек да усети топлина на гърба и задните части. 

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay