Google планира инвестиции от €25 млн. за засилване на AI уменията в Европа

Разширява и безплатните си онлайн курсове

12.02.2024 | 22:55 Редактор: Толя Стоянова
Google планира инвестиции от €25 млн. за засилване на AI уменията в Европа

Технологичният гигант Google се ангажира да инвестира 25 млн. евро, за да помогне на хора в Европа да се научат да използват изкуствения интелект (AI), съобщи Ройтерс. Обявявайки финансирането, компанията заяви, че отваря възможностите за кандидатстване за социални предприятия и неправителствени организации, които биха могли да помогнат да се достигнат онези, които най-много биха се възползвали от обученията.

Компанията ще проведе и серия от "академии на растежа", за да подкрепи експанзията на дружества, използващи изкуствен интелект. Разширява и безплатните си онлайн курсове по изкуствен интелект до 18 езика.

"Проучванията показват, че ползите от AI могат да изострят съществуващите неравенства – особено по отношение на икономическата сигурност и заетост", заяви изпълнителният директор на Centre for Public Impact Ейдриън Браун.

Миналия месец Google обяви, че ще инвестира 1 млрд. долара за изграждането на център за данни близо до Лондон, докато се опитва да отговори на нарастващото търсене на интернет услуги в региона.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС