Google ще изгони още служители, обясни каква е целта

Искат да се засили скоростта на работа в някои области

18.01.2024 | 12:00 Редактор: Толя Стоянова
Google ще изгони още служители, обясни каква е целта

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай е казал на служителите да очакват още съкращения в компанията тази година, пише The Verge, цитирайки вътрешна бележка. Пичай посочва в бележката, че последните съкращения са били фокусирани върху премахването на части от компанията, за да се опрости работата и да се засили скоростта в някои области. Този ход подсказва, че съкращенията на работни места ще продължи и тази година, докато компаниите се стремят да интегрират софтуер с изкуствен интелект и да автоматизират процеси, за да облекчат натоварванията си.

"Премахването на тези роли не са от мащаба на съкращенията от миналата година и няма да засегнат всички екипи", посочва Пичай в бележката си до служителите.

Миналата седмица Google каза, че ще съкрати няколкостотин служители в подразделението Voice Assistant, в хардуерните екипи, отговорни за Pixel, Nest и Fitbit, в екипа за рекламни продажби, както и в звеното за добавена реалност. През януари 2023 г. компанията майка на Google Alphabet обяви, че планира да съкрати 12 хил. работни места или 6% от глобалната си работна сила. Към септември 2023 г. компанията имаше 182 381 служители по света.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС