Пиян шофьор мина с колата си по стълби и заседна, обвини Google Maps

Следвал инструкциите на приложението, тъй като не познавал района

26.01.2024 | 18:10 Редактор: Толя Стоянова
Пиян шофьор мина с колата си по стълби и заседна, обвини Google Maps

Google Maps често помага да направим всяка секунда зад волана по-безопасна, превръщайки всяко пътуване в по-предвидимо изживяване, благодарение на детайлното показване на маршрута. Това обаче може да бъде нож с две остриета, стана ясно от странен инцидент в Майорка, където шофьор извърши смела каскада и колата му заседна.

Мъжът зад волана се опитал да слезе по тесни стълби в района на Plaza Mayor, но не преценил, че стъпалата с дължина от около 70 метра са само за пешеходци и оттам няма как да мине кола. Шофьорът и спътникът му успели, макар и трудно, да излязат от автомобила, за чието изтегляне беше повикан екип на местната пожарна.

Пред пристигналите полицаи шофьорът заявил, че е следвал инструкциите на Google Maps, тъй като не познавал района. По думите му приложението го накарало да направи завой и да влезе в улицата, която завършва със стълби.

Обяснението му обаче не направило никакво впечатление на служителите на реда, тъй като пробата за алкохол показала тройно превишаване на лимита. Мъжът, чиято самоличност не се съобщава, остава както без книжка, така и без автомобил. 

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pixabay