Обеци изместват Smart часовниците - измерват температурата и стреса

Разпознават и промените, свързани с менструацията

12.02.2024 | 08:58 Редактор: Толя Стоянова
Обеци изместват Smart часовниците - измерват температурата и стреса

С помощта на нова електронна обеца може постоянно да се проследява телесната температура. Тя може да засича и промените, които се наблюдават при хранене или при повишени нива на стрес. Устройството е разработено от университета във Вашингтон, САЩ. Голяма, колкото кламер, тя има 28-дневен живот на батерията и се свързва с електронни устройства като телефони чрез Bluetooth

Обецата е екипирана с магнитна щипка, която я закача за ухото и също така прикрепва и температурен сензор върху ушната мида. Този сензор засича температурата на ухото, но обецата има и друг сензор, висящ под ухото, с помощта на който се засича и температурата в обкръжението.

Обецата представлява алтернатива на електронните часовници, която има и собствени преимущества. Измерването на температурата в ухото е по-точен показател за състоянието, в сравнение с измерването на температурата през дланта. Температурата на ухото преминава през повече и по-силни изменения в отговор на много фактори.

Благодарение на тази особеност, учените, разработили устройството, са успели да разпознаят промени в температурата след хранене, по време на интензивна физическа активност, или при повишени нива на стрес. Друго възможно предимство на обецата е, че тя би могла по-точно да разпознае промените, свързани с менструацията в женския организъм.

Четете повече в puls.bg.

Снимка: Pixabay