Пуснаха на пазара най-голямото комби в историята на BMW

Разширеният отвор на багажното отделение носи удобство

07.02.2024 | 19:52 Редактор: Толя Стоянова
Пуснаха на пазара най-голямото комби в историята на BMW

Пусната на пазара като част от поколение Е34 през 1991 година 5-Series Touring е неразделна част от модела на BMW. Винаги с отделно отварящ се заден прозорец, версията "комби" винаги излиза около 6 месеца след седана. Такъв е случаят и сега с новото поколение на 5-Series. За първи път има и изцяло електрически i5 Touring.

Новото BMW 5-Series Touring е най-голямото в историята на модела. Дължината му е нараснала с 97 мм спрямо предшественика и достига 5060 мм. Широчината е 1900 мм (+32), а височината - 1515 мм (+17 мм). Разстоянието между двете оси е увеличено с 20 мм - до 2995 мм, и по този показател баварското комби превъзхожда конкурентите си в сегмента.

Целта на комбито 5-Series е да предложи увеличено пространство - забележимо увеличение на мястото за краката, раменете и лактите на пътниците, както и оптимизиран акустичен комфорт. Разширеният отвор на багажното отделение, в комбинация с дълбокия праг за товарене, позволява удобното прибиране на големи багажи.

Независимо от технологията на задвижване, всички варианти на новото BMW 5-Series Touring имат обем на багажното отделение, който може да бъде увеличен от 570 до 1700 литра.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels