Шофьорите на BMW ще могат да сменят лентите само с поглед

Технологията ще бъде въведена в новата 5-Series и добавена към iX през март

31.01.2024 | 16:57 Редактор: Толя Стоянова
Шофьорите на BMW ще могат да сменят лентите само с поглед

BMW продължава да представя нови модификации на свои модели за различните пазари на света, но не се ограничава само с това. Баварският производител интегрира и нови усъвършенствани системи за подпомагане на водача и свежи технически функции за информационно-развлекателната система. Сред тях е системата Highway Assistant на BMW, която е част от Driving Assistance Professional Package, позволяваща внимателно шофиране със свободни ръце при скорости до 135 км/ч. Благодарение на добавянето на функция Active Lane Change с активиране с очи, собствениците на BMW ще могат да инициират смяна на лентата само като погледнат в огледалото.

BMW описва това като "първата по рода си" система, която предлага на водача смяна на лентата. Всичко, което водачът трябва да направи, е да погледне съответното странично огледало, за да активира смяната на лентата, което означава, че водачът вече не трябва да инициира движението с активиране на мигача.

Функцията Active Lane Change с технология за активиране с поглед ще бъде въведена в новата 5-Series и добавена към iX през март. След това тя ще започне да се предлага на X5, X6 (с изключение на моделите M Competition) и X7.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Не харесвам бмв
преди 2 месеца
Те шофьорите на бмв и сега така така сменят платната - само с поглед. Сигнализирай за неуместен коментар