Експерт: Изкуственият интелект ще подбира служители, рано е да води интервюта

"За всеки човек е полезно това знанието", смята Ивайло Славов

23.01.2024 | 23:11 Редактор: Вяра Димова
Експерт: Изкуственият интелект ще подбира служители, рано е да води интервюта

За всеки човек е полезно знанието за изкуствен интелект (ИИ), то дава разбиране на къде отива бъдещето и как се отразява технологията на икономиките. В подбора на кадри ще се използва ИИ, като помага в проучването на служители. Все още е рано да говорим за интервюта водени от ИИ, тъй като той не може да преценя мотивацията на кандидатите, което е изключително важно за компаниите. Това коментира предприемачът Ивайло Славов пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Наблюдаваме нормализиране на на труда сред IT и BPO компаниите у нас, като значителните темпове на ръст от последните 10 г. са се успокоили и тази година се очаква ръста да е по-слаб", каза Славов.

"Всички индустрии, които са в криза, са забавили част от дигиталните си инвестиции. Ние слушаме всеки ден как Bosch съкращава хора от дигиталните си отдели, първо стартираха големите международни софтуерни компании като: Microsoft, Amazon, Oracle – всички те започнаха със съкращения в началото на миналата година", припомни той.

Според него всеки човек, който търси развитие в бъдеще в сектора на IT и BPO, е задължително да изкара курс за ИИ и да разбере влиянието му върху икономиките.

Четете повече в Bloombergtv.bg.

Снимка: pixabay