Първият в света кристален мултимедиен екран вече е факт

В проекта участва и Swarovski

09.01.2024 | 21:49 Редактор: Толя Стоянова
Първият в света кристален мултимедиен екран вече е факт

Компанията Continental в сътрудничество със Swarovski създаде единствен по рода си дисплей на автомобилна мултимедийна система. Той е наречен Crystal Center Display, като разработката му стартира с една проста идея - да бъде направен първокласен полупрозрачен дисплей, който да кара съдържанието на екрана да се носи във въздуха. Светът на технологиите все още не е достигнал точката, в която прозрачните панели могат да станат масови и затова от Continental са спазили съществуващите ограничения и са решили да направят полупрозрачен дисплей.

В проекта участва и Swarovski, който създава дизайна на продукта, като резултатът e с кристално тяло, коeто осигурява частична прозрачност. След това се намесват специалистите от Continental, за да се погрижат за технологиите. Те са използвали MicroLED панел, окачен на кристално тяло, за да може съдържанието "да плува".

За тази цел именно MicroLED панелите са по-ефективни от всяка друга технология. Те осигуряват по-живи цветове, подобрена яркост и контраст. Като цяло тези дисплеи се възприемат като по-реалистични от съществуващите алтернативи. Ето защо производителите на първокласни устройства избират точно тази технология за своите бъдещи модели.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels