56-сантиметрова количка струва колкото нов автомобил (+ВИДЕО)

Изглежда като Ferrari 296 GT3

31.12.2023 | 12:17 Редактор: Толя Стоянова

Превозното средство изглежда като състезателна кола Ferrari 296 GT3. То има крила в ъглите на предната част, както и вентилирани калници. Страничните огледала са правилно монтирани на елегантно извити рамена, има и комплект състезателни гуми Pirelli. Единственият проблем е, че това не е GT3. Не е дори и истинска кола, а умалена реплика на оригиналния автомобил.

Това Ferrari 296 GT3 в мащаб 1:8 е най-новото творение на компанията Amalgam, като дължината му 56 см. То е направено с помощта на данните за оригиналната спортна кола, предоставени от Ferrari и разполага с всички детайли от него. Инженерите и дизайнерите на Amalgam са създали различни отливки и форми за производство на частите на модела, като цялостният процес на разработка е отнел 3000 часа. Сглобяването на всеки модел отнема 300 часа.

От Amalgam твърдят, че всеки визуален аспект на истинския 296 GT3 присъства в репликата. Това включва изключително детайлен интериор, оборудван с колани, ремъци, превключватели, копчета и истински волан на Ferrari, украсен с бутони и превключватели. Вратите се отварят, за да осигурят ясна видимост вътре, но за съжаление няма да как да повдигнете капака на двигателя, за да видите поставения под него V6 с двойно турбо.

Четете повече в automedia.investor.bg.