Концептуален автомобил на Mercedes е открит изхвърлен на боклука

Производителите не могат да продават или даряват своите концепции

28.12.2023 | 21:33 Редактор: Толя Стоянова
Концептуален автомобил на Mercedes е открит изхвърлен на боклука

Автомобилните производители създават концептуални автомобили, за да покажат технологии или да визуализират бъдещи модели. След като това стане, прототипите обикновено се съхраняват от компаниите. Понякога обаче се случва те да бъдат изхвърлени на боклука, както се е случило с концепцията на Mercedes S-Classic Digital 'My MBUX', разкрита през август 2020 г.

Това всъщност не е кола, а по-скоро забавно изглеждаща капсула, предназначена да даде на хората представа за технологията, която се използва в превозни средства като EQS. Снимки на устройството бяха публикувани в Reddit, като техният автор Ноа Мансико обяснява, че те са направени извън Атланта, където се намира централата на Mercedes-Benz в Северна Америка.

Най-вероятно прототипът е бил държан там, докато не е надживял полезното си предназначение, и просто е бил изхвърлен. Производителите на автомобили не могат да продават или даряват своите функциониращи концепции, след като са готови с тях заради правни проблеми, поради което много от тях имат подобна съдба.

Този концепт е останал без обозначенията на марката Mercedes, включително и волана, но тъй като е уникален, разпознаването му не е трудно. Капсулата включва скулптурни седалки, масивен сензорен екран и други компоненти, много подобни на тези, които в крайна сметка се срещат в моделите от по-висок клас на германския автомобилен производител като S-Class и EQS.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels