Автомобилен състезател обучи полицаи как да преследват престъпници безопасно

Курсът на обучение продължи един месец

25.12.2023 | 15:42 Редактор: Вяра Димова

Автомобилен състезател обучи полицаи как да преследват престъпници безопасно. Учението се проведе на писта "Дракон" край пловдивското село Калояново. 

Висока скорост, опасни ситуации и преследване на престъпници. Това е част от ежедневието на полицаите. Умения в безопасна среда униформените практикуваха на теория и практика с многократния автомобилен шампион Илия Царски.

"Практикуваме на пистата с полицейските автомобили, както и с автомобилите, специално пригодени за тази цел", обясни Царски.

Десетки униформени от всички подразделения на МВР-Пловдив се събраха на пистата край Калояново, за да преминат курс за повишаване на професионалните им умения. Целта беше да получат нови знания как безопасно да управляват патрулните си автомобили в екстремни условия, когато са в специален режим на движение.

"Целта е да помогнем на пазителите на реда да бъдат по-сигурни, когато се налага да управляват по-екстремно и в лоши атмосферни условия", уточни още автомобилният състезател.

Специално внимание е обърнато на управление на патрулен автомобил при гонка. Първи през подобен тип обучение преминаха именно полицаите от Пловдив. 

"Колегите са получили отговори на въпроси, които, въпреки дългогодишния стаж, не са имали", коментира директорът на МВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов.

Целият курс на обучение подлъжи един месец.

Вижте повече в репортажа на Илиян Велков.