Ето ги най-красивите автомобили, създадени преди Втората световна война

Някои от тях впечатляват с комфорт

17.12.2023 | 21:42 Редактор: Вяра Димова
Ето ги най-красивите автомобили, създадени преди Втората световна война

Годините преди Втората световна война са уникално време за автомобилното производство. Светът се тресе от въздействието на Голямата депресия, но нова вълна от богати хора иска да се изяви с най-модерното технологично постижение - автомобила.

Ето най-красивите автомобили, създадени преди Втората световна война:

Delahaye Type 165

Кръстен на своя основател Емил Делайе, френският производител на автомобили Delahaye е в бизнеса от началото на века, но вижда как профилът му нараства експоненциално в средата на 30-те години след пускането на Type 135.

Bugatti Type 57 SC Atlantic

Освен че е един от най-ценните автомобили в света, Bugatti Type 57 SC Atlantic е и източникът на една от най-големите мистерии в автомобилната история. Произведени са четири екземпляра, но само три са оцелели до наши дни.

Rolls-Royce Phantom II

Представен през 1929 г. като заместител на оригиналния Phantom, Phantom II включва итеративни механични подобрения, както и промени в стила. 

Delage D8-120

Дългогодишният Delage D8 получава ъпгрейд през 1937 г. с ново шаси, подобно на това, произвеждано от Delahaye, което не е толкова изненадващо, като се има предвид, че двете се сливат година по-рано.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay