Кои са най-надеждните двигатели на употребявани коли?

Важен фактор е интензивността на експлоатация

07.12.2023 | 13:23 Редактор: Толя Стоянова
Кои са най-надеждните двигатели на употребявани коли?

Двигателите на марките Toyota, BMW, Mitsubishi, Honda, Mercedes-Benz и Volkswagen се считат за едни от най-надеждните. Това мнение изрази в разговор с "Российская газета" експертът Максим Рязанов.

Той подчерта, че благодарение на съвременните технологии почти всеки автомобилен двигател има експлоатационен живот от няколко десетилетия. Важен фактор е интензивността на експлоатация, навременната и редовността на поддръжката, както и качеството на компонентите и консумативите, чиято подмяна е периодично необходима за автомобила.

"Конструкцията на двигателя обаче играе най-важна роля – бензиновите двигатели в някои случаи са по-издръжливи от дизеловите, като сред тях за най-надеждни модели се смятат тези на Toyota и BMW, Mitsubishi и Honda, Mercedes-Benz и Volkswagen. Най-важното условие за надежден двигател са ниските нива на вибрации", убеден е експертът.

Той дава пример с Volkswagen Passat B7, оборудван в топ версията с атмосферен шестцилиндров двигател с обем 3.6 литра и мощност 300 к.с. Този модел все още запазва статута си на един от най-надеждните употребявани автомобили.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels