Оборотите на двигателя се променят сами? Ето каква може да е причината

Важно е с какво гориво зареждаме автомобила си

05.11.2023 | 16:10 Редактор: Вяра Димова
Оборотите на двигателя се променят сами? Ето каква може да е причината

На пътя могат да възникнат неочаквани проблеми с работата на двигателя - понякога скоростта е нестабилна (оборотите се променят сами), а понякога двигателят с вътрешно горене внезапно спира в най-неподходящия момент. Експерти посочиха най-честите причини за тези проблеми.

Трябва да се определи причината за нестабилната скорост. В идеалния случай стрелката на оборотомера при загрял двигател трябва да остане на приблизително 800 до 1000 оборота в минута без "скокове". Неспазването на този диапазон може да означава проблеми с мотора.

Зареждането на автомобил с нискокачествено гориво е една от най-честите причини за колебания в оборотите на двигателя. Горивните инжектори се запушват и върху запалителните свещи се образуват въглеродни отлагания.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay


1
2 rate up comment rate down comment 2
Кирил
преди 5 месеца
Нямам си и на идея защо на моят Фолксваген поло 2009 година , на студен двигател работи на 800-900 оборота , а на загрял около 600 до 650 , струва ми се ,че ще угасне ама не , мотора се чува все едно работи на 1000 , оборотомера е проверен работи правилно!!! Сигнализирай за неуместен коментар