Ремонтът на тези коли на старо може да ни струва повече от покупката им

Някои от тях се превръщат в истинска яма за пари

16.12.2023 | 14:50 Редактор: Вяра Димова
Ремонтът на тези коли на старо може да ни струва повече от покупката им

Покупката на употребявана кола е доста тежко предизвикателство, защото крие редица опасности. Рискът да попаднеш на автомобил, който ще се превърне в постоянен посетител на сервиза, е доста голям и затова трябва да се подхожда много внимателно при търсенето. От години американската организация за подпомагане на потребителите Consumer Reports се опитва да разбере кои автомобили ще спестят собственици пари от ремонт. Списъкът е доста голям.

Tesla Model X (2016 година)

Consumer Reports трябваше да промени системата си за оценяване, за да се съобрази с напредъка, който Tesla направи в безопасността и стандартите на производство. Tesla Model X от 2016 г. имаше доста недостатъци и потребителите не се страхуваха да споделят проблемите си в социалните медии.

Nissan Pathfinder (2013 и 2014 година)

Ако търсите Nissan Pathfinder на употребявания пазар, има голям шанс да попаднете на модел от 2013 или 2014 г. За съжаление, имено това са и двете най-лоши години по отношение на надеждността на популярния всъдеход.

Ford Fiesta (2011-2014 година)

Ford Fiesta вероятно ще се превърне в истинска яма за пари при покупка на модели от 2011 до 2014 г. Тези моделни години са сочени като най-лоши по отношение на представянето в своя сегмент.

Четете повече automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay