ФЖМК в Софийския университет се сдоби с ново студио за практическо обучение

Оборудването е съвременно и ще подпомогне учебния процес

18.10.2023 | 16:50 Редактор: Тодор Петров
ФЖМК в Софийския университет се сдоби с ново студио за практическо обучение

На 18 октомври във Факултета по журналистика и масова комуникация официално бе открито студио за практическо обучение по журналистика, онлайн медии и книгоиздаване, оборудвано с висок клас станции, дарение от Полиграфическа група „Демакс“ и Съюза на печатарската индустрия в България.

Проф. д-р Веселина Вълканова, Декан на Факултета по журналистика и масова комуникация, отбеляза, че високите образователни стандарти, към които се придържа ФЖМК, задължават и по отношение на осигуряването за студентите на адекватна база за практическо обучение по медии и комуникации, което е изключително важно. 

Компютърните системи остаряват много бързо, без периодични инвестиции в техника и съвременни станции е невъзможно да предложим модерно обучение. Помощта на дарителите допринася за по-високо технологично и ефективно обучение на студентите, а оттук и за професионалното развитие на младите хора, които са бъдещите журналисти, комуникационни специалисти, издатели на България.

Практическото обучение на студентите по медии, комуникации и книгоиздаване вече има още една зала, оборудвана със съвременна техника, която да подпомогне учебния процес.