Google с нови подобрения в изкуствения си интелект

Компанията също така ще стартира ранен експеримент, наречен "SGE докато сърфирате"

15.08.2023 | 22:55 Редактор: Михаела Кирилова
Google с нови подобрения в изкуствения си интелект

Търсачката Google на компанията-майка Alphabet Inc. обяви във вторник в публикация, че след положителни отзиви, свързани със задвижваното от генеративен изкуствен интелект търсене (SGE), което стартира преди по-малко от три месеца, е решила да го надгради допълнително.

Компанията каза, че скоро ще въведе подобрения в своите "отговори за различни теми или въпроси, свързани с наука, икономика, история и други посредством генеративен изкуствен интелект".

Тази актуализация ще позволи на потребителите "да задържат курсора на мишката върху определени думи, за да прегледат дефиниции и да видят свързани диаграми или изображения по темата".

Освен това, от днес към SGE ще бъдат добавени нови възможности, които ще улеснят разбирането и отстраняването на грешки в генерирания код.

Компанията също така ще стартира ранен експеримент, наречен "SGE докато сърфирате" с цел да тества "как генеративният ИИ може да ви помогне да навигирате в информацията онлайн и да стигнете до сърцевината на това, което търсите още по-бързо", съобщи БНР.

Снимка: Pexels