Колективен иск срещу Hyundai, имало дефект в порта за зареждане

Ищците твърдят, че порта на щепсела прегрява

31.07.2023 | 21:32 Редактор: Михаела Кирилова
Колективен иск срещу Hyundai, имало дефект в порта за зареждане

Скоростта, с която електрическите превозни средства на Hyundai Group действително могат да се зареждат, когато са включени в електрическата мрежа у дома, е в основата на на заведен колективен иск срещу корейския производител. Това е и първият подобен случай в историята, съобщават InsideEVs.

Ищците твърдят, че заради дефект в порта на щепсела той прегрява, докато превозното средство изпълнява ниво 2 на зареждане, което драматично забавя скоростта на рекуперация на енергия. Делото, заведено в Окръжния съд на Калифорния, цитира жалби на собственици, както и видеоклипове, показващи неспособността на Hyundai Group да се справи с проблема.

Собствениците на засегнатите модели - Hyundai Ioniq 5, 6, Genesis GV60 и Kia EV, настояват за обезщетение. Те посочват, че от Hyundai са посочили време за домашно зареждане от ниво 2 между пет и седем часа, но всъщност процесът продължава много по-дълго. Ищците твърдят, че това е резултат от прегряване на щепсела, като това удължава времето или прави невъзможно зареждането.

Повече по темата четете в automedia.investor.bg

Снимка: Pexels