Tesla разкри нова функция - "Зареждане от слънцето"

Вероятно използването на тази опция в крайна сметка ще струва повече

18.07.2023 | 11:58 Редактор: Михаела Кирилова
Tesla разкри нова функция  -

Американският производител Tesla разкри нова функция - "Зареждане от слънцето", която може да преобразува слънчевата енергия в енергия за батериите на електромобила. Тя ще бъде на разположение на собствениците на колите на марката, като ще им помогне да спестят пари от зареждане.

Собствениците на коли на Tesla обаче ще се нуждаят от няколко неща, за да накарат новата функция да работи правилно. Първо, те трябва да притежават кола на марката, оборудвана с версия на софтуера 2023.26 или по-висока, батерии Tesla Powerwall с версия на софтуера 12.23.10 или по-висока, както и до достъп до самата слънчева енергия. Потребителите също така ще имат нужда от приложението Tesla (версия 4.22.5), за да персонализират начина, по който системата за зареждане ще работи.

Едно от големите предимства тук е просто увеличаването на общата мощност, която може да се използва със слънчеви панели. Вместо да извлича енергията, която вече е съхранена в Powerwall, новата система я пропуска и просто задвижва електрическата кола. Сега опцията работи само с Tesla Powerwall. 

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Twitter/Sawyer Merritt