Tesla пусна първия Cybertruck в производство

Автомобилът беше представен още през 2019 г.

17.07.2023 | 13:01 Редактор: Михаела Кирилова
Tesla пусна първия Cybertruck в производство

Пикапът на Tesla - Cybertruck, беше представен още през ноември 2019 г., но по различни причини производството му на няколко пъти беше отлагано. Най-накрая обаче първата серийна бройка от модела слезе от конвейера на Гигафабриката в Тексас, което отваря нова страница в историята на компанията.

Автомобилният производител се похвали в Twitter със снимка на електромобила, заобиколен от ентусиазирани работни. Главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск написа "Поздравления за екипа на Tesla".

На снимката не се вижда по-голямата част от колата, защото е заобиколена от хора, а единствените забележими части са стъкленият покрив, предното стъкло с масивна чистачка отляво, каросерията и страничните прозорци. Въпреки това, се вижда, че пикапът подобен на повечето прототипи, които бяха заснети на тестове в последните месеци.

Качването на Cybertruck на конвейера е е крайъгълен камък за Tesla и екипа на Гигафабриката в Тексас, тъй като бележи старта на производството на петия сериен лек автомобил на марката. Това се случва 3,5 години след началото на производството на Model Y и е много важно за Tesla, тъй като пикапите са най-популярният тип превозно средство в САЩ.

Още през май Илън Мъск изчисли, че Tesla ще може да продава от 250 000 до 500 000 Cybertruck годишно, когато производството на пикапа достигне пълния си капацитет. Милиардерът беше категоричен, че ще компанията му ще произвежда толкова пикапи, колкото хората искат и могат да си позволят.

Снимка: Twitter/Tesla

Четете повече в automedia.investor.bg