10 млн. регистрации за 7 часа: Огромен интерес към новото приложение на Зукърбърг

Threads предлага отделно пространство, за актуализации в реално време и публични разговори

06.07.2023 | 13:12 Редактор: Михаела Димитрова
10 млн. регистрации за 7 часа: Огромен интерес към новото приложение на Зукърбърг

Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Inc. Марк Зукърбърг публикува в своята нова социална медийна платформа - Threads, че броят на регистрираните е нараснал до 10 милиона през първите седем часа от старта на новото приложение.

"Да го направим. Добре дошли в Threads“, написа той по-рано в първия си пост.

Threads, което от Meta описват като "текстово базирано приложение за разговори", е създадено като конкурент на Twitter на милиардера Илън Мъск.

"Threads предлага ново, отделно пространство, за актуализации в реално време и публични разговори", обясниха от Meta.

Говорейки за Twitter, Зукърбърг коментира по-рано, че платформата за социални медии е имала възможността да приеме повече от един милиард души в нея, но "не е успяла". Той добави, че се надява Threads да успее да постигне това.

Threads е директно свързан с Instagram, популярната платформа за споделяне на снимки на Meta с повече от 2 милиарда потребители, и се разпространява в повече от 100 страни за операционните системи iOS и Android, казаха още от компанията, информира БНР.

Стартирането на приложението, наречено от някои потребители "убиецът на Twitter", представлява пряка заплаха за платформата на Мъск. Откакто Twitter беше купен от милиардера за 44 млрд. долара през миналия октомври, социалната медия влиза от криза в криза, разочаровайки потребителите и големите рекламодатели, както същевременно се колебаеше на ръба на фалита.

Снимка: БГНЕС