Гладиаторска битка: Мъск и Зукърбърг излизат на бойното поле в Колизеума?

Мъск продължи да вдига шум около битката

30.06.2023 | 20:12 Редактор: Михаела Димитрова
Гладиаторска битка: Мъск и Зукърбърг излизат на бойното поле в Колизеума?

Колизеумът в Рим може да стане арена на съвременна гладиаторска битка между технологичните милиардери Илън Мъск и Марк Зукърбърг, предаде "Дейли мейл".

Италиански правителствен служител съобщи, че преди няколко дни Италия е предложила 2000-годишната сграда като бойно поле за историческата битка в клетка между собственика на Twitter и основателя на Facebook. Твърди се, че министърът на културата се е свързал със Зукърбърг за организиране на директен сблъсък в историческата забележителност, която е едно от седемте чудеса на света.

В това, което се превърна във вайръл, Мъск се похвали в Twitter на 20 юни, че е "готов за мач в клетка", на което шефът на Meta отговори в Instagram: "Изпрати ми локация".

Сега технологичните магнати могат да стигнат до споразумение за мястото на сблъсъка, като TMZ Sports съобщава, че и двамата биха се радвали той да се състои в Колизеума.

Мъск добави към спекулациите тази сутрин, като написа в Twitter: "Има шанс битката да се случи в Колизеума".

TMZ съобщи, че екипът на Зукърбърг е предал съобщението на президента на Ultimate Fighting Championship (UFC) Дана Уайт, чиито хора са се свързали с италианския министър.

Мъск продължи да вдига шум около битката, като цитира героя на Ръсел Кроу от култовия филм "Гладиатор", генерал Максимус, който казва на войниците си преди битка: "Това, което правим в живота си сега, отеква във вечността".

Препратките му към филми не спряха дотук, като в Twitter той публикува скеч от филма на Монти Пайтън "Животът на Брайън", показващ останките на убити гладиатори в Колизеума, с надпис "Трябва да поработя върху издръжливостта си".

51-годишният Мъск е далеч по-богатият от двамата и е по-тежък и по-висок от 39-годишния Зукърбърг, но основателят на Meta представлява сериозна заплаха заради страстта си към бразилското джиу-джицу, информира dnes.bg.

Ако мястото на битката наистина се окаже амфитеатърът, за пръв път от стотици години насам на историческата арена ще бъде организирана битка.

В периода на разцвета си на стадиона с капацитет 50 000 души, редовно са се провеждали смъртоносни битки между гладиатори - сега обаче руините му могат да поберат само няколкостотин души и вместо битки на него се провеждат концерти.

Снимка: БГНЕС