Застрашават ли ограниченията на Мъск в Twitter успеха на новия директор?

В събота предприемачът обяви, че социалната медия ще ограничи броя на публикациите, които могат да се прочетат на ден

03.07.2023 | 20:06 Редактор: Михаела Димитрова
Застрашават ли ограниченията на Мъск в Twitter успеха на новия директор?

Ходът на Илън Мъск да ограничи временно броя на публикациите, които потребителите на Twitter могат да прочетат в платформата, може да подкопае усилията на новия главен изпълнителен директор на Twitter Линда Якарино да привлече рекламодатели, твърдят маркетинг специалисти, цитирани от Ройтерс.

В събота Мъск обяви, че Twitter ще ограничи броя на публикациите, които могат да се прочетат на ден, за да предотврати "екстремни нива" на извличане на данни и манипулиране на системата.

Потребителите са публикували скрийншоти, на които се вижда, че не могат да видят никакви туитове, включително такива на страниците на корпоративни рекламодатели, след като са достигнали лимита.

Ограниченията са "изключително лоши" за потребителите и рекламодателите, които вече са разтърсени от "хаоса", внесен от Мъск в платформата, заяви в неделя Майк Проулкс, директор по изследванията във Forrester.

"Загубеното доверие на рекламодателите, което Линда Якарино, бившият шеф за рекламата в медийната компания NBCUniversal, трябва да върне, току-що стана още по-голямо. И то не може да бъде възстановено само заради доверието към нея в бранша", отбеляза той.

Повече по темата прочетете на Investor.bg.

Снимка: БГНЕС