Новости в Twitter: Ако нямаш регистрация, не можеш да виждаш туитове

Когато нерегистриран потребител се опита да види туит, сайтът го подканва да влезе или да се регистрира за акаунт

30.06.2023 | 22:50 Редактор: Михаела Димитрова
Новости в Twitter: Ако нямаш регистрация, не можеш да виждаш туитове

Twitter блокира хората да гледат туитове и профили на своя уебсайт, освен ако те не са влезли в сайта на социалните медии, съобщава Bloomberg.

Когато нерегистриран потребител се опита да види туит, сайтът го подканва да влезе или да се регистрира за акаунт в Twitter. Към петък потребителите все още можеха да виждат туитове, които се появяват при търсения с Google или са вградени в други сайтове.

Twitter отдавна разчита на достъпността на своите туитове в мрежата, за да предизвика интерес към сайта - например чрез потребители, изпращащи туитове до приятели или контакти, които нямат акаунти.

Компанията, която не е обявила публично промяна в политиката, не отговори веднага на искане за коментар от страна на Блумбърг.

Собственикът Илън Мъск направи поредица от продуктови промени, откакто пое базираната в базираната в Сан Франциско компания през миналата година. През март Twitter започна да таксува достъпа до своя интерфейс за програмиране на приложения или API.

API на Twitter беше използван от популярни приложения на трети страни като вече несъществуващите Tweetbot и Twitterific, в допълнение към академични изследователи. Сега Twitter таксува клиентите 42 000 щатски долара на месец за достъп до само един процент от туитовете, информира БНР.

През април Мъск временно деактивира харесванията, отговорите и ретуитовете, ако даден туит има връзка към американска онлайн платформа Substack. След оплаквания обаче, Мъск отмени тази промяна.

Снимка: БГНЕС