Сензори, камери и дисплей - футуристичните кибер очила на Apple

За производителя на iPhone настъпва нова ера, твърди главният изпълнителен директор на компанията

06.06.2023 | 18:05 Редактор: Юлиан Христов
Сензори, камери и дисплей - футуристичните кибер очила на Apple

Бъдещето на Apple сега започва в подземния етаж на Steve Jobs Theater. Главният изпълнителен директор на корпорацията Тим Кук, заобиколен от охранители и журналисти, си проправя път към кръгла маса в средата на залата. Там Apple е показала най-амбициозния си продукт: новите очила за данни Apple Vision Pro.

Главният изпълнителен директор на Apple казва, че за производителя на iPhone настъпва нова ера.

"Apple Vision Pro ще промени из основи начина, по който работим и взаимодействаме", казва Кук. След пускането на пазара на персоналния компютър и смартфона сега започва епохата на пространствените компютри. Епоха, която се характеризира с ново взаимодействие с физическата и дигиталната среда.

Очилата за данни приличат на футуристични скиорски очила. Те имат много висока разделителна способност от 23 милиона пиксела на два дисплея. Това би трябвало да позволи на потребителите да гледат филми с високо качество или да работят на виртуални дисплеи. Отвън очилата имат предна част, изработена от ламинирано стъкло. Тя може да показва очите на потребителя. Това би трябвало да даде възможност да се продължи взаимодействието с хората в околната среда, без да се налага очилата да се свалят.

Зад стъклото има не само дисплей, но и редица сензори и камери. Те заснемат както лицето на потребителя, така и заобикалящата го среда. "Apple Vision Pro може да се управлява изцяло с очи, жестове и глас", каза Кук. И допълва: "Това е вълшебно".

Повече по темата четете в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com