ЕС следи Microsoft под лупа заради злоупотреби: Teams става платен?

През 2020 г. Slack обвини Microsoft в несправедливо интегриране на своето приложение

05.05.2023 | 22:12 Редактор: Петя Кръстева
ЕС следи Microsoft под лупа заради злоупотреби: Teams става платен?

Американският софтуерен гигант Microsoft е предложил да таксува с различни цени за ползването на своя продукт Office със и без приложението Teams, за да предотврати евентуално антимонополно разследване от страна на Европейския съюз и глоба, твърдят двама източници, запознати с въпроса, предава Ройтерс.

Microsoft се опитва да отговори на притесненията на службата за защита на конкуренцията в ЕС от миналата година, след като приложението Slack, притежавано от Salesforce, подаде жалба към Европейската комисия, твърдят други източници, запознати с въпроса.

През 2020 г. Slack обвини Microsoft в несправедливо интегриране на своето приложение. Американският технологичен гигант представи Teams през 2017 г., а услугата е насочена към бързо развиващия се и доходоносен пазар за съвместна работа.

Днес Европейската комисия каза, че има други жалби, освен тази на Slack.

"Получихме няколко оплаквания относно Microsoft, включително от Slack, относно поведението на Microsoft във връзка с нейния продукт Teams. Както знаете, оценката продължава, така че не можем да коментираме повече“, посочва говорител.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: БГНЕС