Бивши директори в Twitter обмислят да съдят компанията

Социалната мрежа отказва да изплати направени от Параг Агравал и още двама бивши ръководители съдебни разходи

11.04.2023 | 10:01 Редактор: Михаела Димитрова
Бивши директори в Twitter обмислят да съдят компанията

Бившият главен изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал и още двама бивши ръководители съдят притежаваната от Илън Мъск социална медийна платформа за това, че не е успяла да покрие лични съдебни разходи за над 1 млн. долара, включително тези, свързани с разследване на Министерството на правосъдието на САЩ.

Агравал, бившият главен юрист на Twitter Виджая Гаде и бившият главен финансов директор Нед Сегал бяха уволнени от Мъск, когато той придоби платформата за 44 млрд. долара през октомври.

Триото твърди, че компанията е "отказала да признае задълженията си и да преведе плащане по всички фактури", след като те лично са направили "значителни разходи" в отговор на съдебни дела и разследвания, свързани с бившите им позиции, съобщи The Financial Times.

В иска от понеделник се описват различни правни и регулаторни проблеми на Twitter, откакто Мъск за първи път направи предложението си да поеме компанията. В допълнение към разследванията на SEC и Министерството на правосъдието ръководителите са включени и в колективен иск срещу компанията, а Гаде свидетелства пред Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите по време на изслушване през февруари за модерирането на съдържанието в платформата.

Отделно от това след придобиването Twitter е бил изправен пред настояване от страна на Федералната търговска комисия да сподели вътрешната комуникация, свързана с Мъск и с бизнес практиките си, става ясно от доклад на ръководената от републиканците комисия по правосъдие на Камарата на представителите.   

Повече по темата прочетете в Investor.bg

Снимка: БГНЕС