Кремъл забрани на служителите си да използват Iphone

Русия ще им закупи нови смартфони

20.03.2023 | 12:28 Редактор: Петя Кръстева
Кремъл забрани на служителите си да използват Iphone

Руската президентска администрация разпореди на служителите да прекратят използването на Iphone заради опасения, че тези смартфони са уязвими за западните разузнавателни агенции, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация в московския в. "Комерсант".

Служителите на вътрешнополитическия блок на президентската администрация трябва да се отърват от своите Iphone-и до началото на април. Те са били инструктирани да направят това на семинар, проведен в началото на март в района на Москва, твърди "Комерсант", позовавайки се на няколко източника, присъствали на събитието.

"Край с Iphone. Или го изхвърлете, или го дайте на децата. Всички ще трябва да направят това през март“, заявил един от тях.

Според друг събеседник на "Комерсант" първоначално сред участниците в семинара е възникнала дискусия за необходимостта от такава мярка, но първият заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко, който отговаря за вътрешната политика, е сложил край на споровете. Той е поставил и краен срок на служителите си да сменят смартфоните си - 1 април, пише"Труд".

В замяна на това Кремъл може да закупи нови сигурни смартфони за своите служители, твърди друг източник. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не може да потвърди информацията, но че тези смартфони така или иначе не може да се използват за служебни цели.

Снимка: Pixabay

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Сомо така,да минават на Смарт телефон челябинск руската гордост Сигнализирай за неуместен коментар