Грешките при ремонт на колата, които могат да са наистина опасни

Преди да легнете под автомобила или да се наведете под капака, трябва да прочетете ръководството с инструкции

03.01.2023 | 20:10 Редактор: Вяра Димова
Грешките при ремонт на колата, които могат да са наистина опасни

Всички хора правят грешки. Дори тези, които имат сериозни умения и опит, също грешат, а поддръжката и ремонтът на автомобили е най-добрият пример в това отношение. Ако дори квалифицираните майстори правят в сервиза грешки, тогава какво можете да очаквате и изисквате от обикновените шофьори? 

Затова и всеки трябва да бъде много внимателен и точен, когато става въпрос за отстраняване на проблем в автомобила.

Доверяване на крика
Дори и най-надеждният инструмент може да се счупи. Да държиш кола само на крик е опасна глупост. Първо, можете да се нараните. Второ, падането от крика има вероятност да повреди купето на автомобила.

Отказ от застопоряване на колелата
Няма да прозвучи много приятно, но гробищата са пълни с хора, които са се надявали на шанс. Това може да се направи само в ситуации, в които обстоятелствата не оставят нищо друго.

Не чакате да изстине
Като цяло, преди да легнете под автомобила или да се наведете под капака, би било хубаво поне да прочетете ръководството с инструкции. Много шофьори пъхат ръцете си в колата по време на ремонт, преди двигателят да се охлади. Най-често такава грешка се прави при смяна на свещи. 

Въртене на филтъра на "сухо"
При старите автомобили, особено тези от бившия СССР и Източна Европа, много шофьори при смяна на филтъра първо го пълнят с грес и едва след това го навиват. Това, което е наистина лошо, е да се опитвате да изсушите филтъра.

Повече по темата четете в automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay