Как да разпознаем, че един автомобил за продан е удрян и преправян

В обявите за продажбата им участието в катастрофа не се съобщава

02.01.2023 | 20:50 Редактор: Тодор Петров
Как да разпознаем, че един автомобил за продан е удрян и преправян

Почти невъзможно е да се намери цял и надежден употребяван автомобил с чиста история. Едно е пребоядисана броня, а друго е претърпяна сериозна катастрофа, последствията от която са елиминирани в сервиз. На пазара е пълно с такива автомобили, но в обявите за продажбата им участието в катастрофа не се съобщава.

Подмяната или ремонта на ударен калник няма да влошат състоянието каросерията - това е елемент, който дори със сантиметър слой шпакловка не влияе на безопасността и управляемостта. 

Но носещите елементи със сигурност няма да бъдат сменени по време на ремонт, тъй като преди продажба никой няма да инвестира сериозно в счупена кола. Продавачът ще се опита да я приведе в състояние с изключително евтини методи, които също изискват специално оборудване. С него увреденият елемент – в случая гредата, се изпъва, за да може металът да се върне във формата от преди катастрофата.

Опитните търговци на употребявани автомобили са наясно, че това издърпване оставя следи, които са видими дори по слой шпакловка и боя.

Четете повече в automedia.investor.bg