Twitter разпусна целия си офис в Брюксел, Мъск вече забрави за Tesla

Служители на ЕС се опасяват дали социалната медия ще спазва строгите нови правила

25.11.2022 | 08:50 Редактор: Ирена Бакърджиева
Twitter разпусна целия си офис в Брюксел, Мъск вече забрави за Tesla

Twitter на Илън Мъск разпусна целия си офис в Брюксел, което предизвика опасения сред служители на ЕС дали платформата за социални медии ще спазва строгите нови правила на блока за контрол на онлайн съдържанието.

Джулия Мозер и Дарио Ла Наса, които отговаряха за цифровата политика на Twitter в Европа, напуснаха компанията миналата седмица, според източници на Bloomberg и Financial Times.

Ръководителите надзираваха усилията на компанията да се съобрази с кодекса на ЕС за дезинформация и знаковия Закон за цифровите услуги на блока, който влезе в сила миналата седмица и определя нови правила за това как големите технологични компании трябва да предпазва потребителите онлайн.

Други ръководители на Twitter в малкия, но жизнено важен офис в Брюксел, смятан за ключов проводник към европейските политици, напуснаха в началото на месеца по време на съкращения в цялата компания, които заличиха около половината от нейната работна сила от 7500 души.

В същото време Илън Мъск вече не говори толкова много за Tesla през последните месеци, пише Yahoo Finance. Американският предприемач беше зает с финализирането на придобиването на Twitter за 44 милиарда долара и намирането на нови източници на приходи за платформата. Така донякъде милиардерът забрави своето бижу, което предизвика рязък спад в оценката на Tesla на фондовия пазар.

Цените на акциите на Tesla се понижиха с 50% през тази година, което намалява пазарната капитализация на производителя на електромобили в размер на около 532 милиарда долара.

Големият спад в оценката на Tesla е положителен за милиардера Джордж Сорос, който обаче е на противоположната страна на настоящата идеология на Мъск. Сорос е последователен поддръжник на демократите, докато Мъск сега води кампания за републиканците и продължи да призовава избирателите да гласуват за консервативните кандидати на последните междинни избори, проведени на 8 ноември.

Четете повече в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС