България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Фотографът Владислав Терзийски, впечатлил Илън Мъск: България си заслужава да бъде посетена

"Заснемането на добри снимки изисква постоянство", посочи той

24.11.2022 | 07:50 Редактор: Петя Кръстева

Снимка и публикация в социалните мрежи станаха повод Илън Мъск да поиска да дойде у нас. Посещението е планирано за месец април.

"За един творец винаги е удоволствие, когато нещата, които прави, доставят удоволствие на хората. От една страна, това е популяризиране на творчеството ми, но от друга - цял свят вижда, че България е доста интересно място и заслужава да бъде посетена. Кара ни като българи да се чувстваме една идея по-рано", каза фотографът Владислав Терзийски в ефира на "България сутрин".

По думите му снимката, която впечатли Мъск, е заснета още преди 4 години. Оказва се, че тя е била потънала в архивите на Терзийски, докато един ден жена, работеща в киното, не решила да събере фотоси на интересни места и забележителности у нас, за да ги представи на своите клиенти. 

"Преди години снимах основно планината, но преди около 6 години си купих първия дрон. Тогава открих, че хубави снимки стават не само в планината. Започнах да снимам забележителности дори в големия град", поясни той. 

Пред Bulgaria ON AIR Терзийски посочи, че снимайки с дрон, фотографът може да се почувства сякаш лети в облаците със самата машина. 

"Заснемането на добри снимки изисква постоянство - да си измислил какво и къде искаш да снимаш. Трябва много често да посещаваш желаното място, за да може да хванеш перфектните условия", коментира Терзийски. 

Той добави, че от Министерството на туризма са се свързали с него, за да се се запознаят, но към момента не са обсъждали съвместна бъдеща дейност. Именно служебният министър на туризма Илин Димитров беше човекът, който покани милиардера Мъск на гости в България. 

Гледайте целия разговор във видеото.